istopolitia

Η Istopolitia ξεκίνησε χωρίς σκοπό.
Τι σημασία έχει ποιος είμαι, ο Γαληνός είναι πιο κοντά σε αυτό που θα έπρεπε να είμαι...

Θα με βρείτε κι εδώ: Alter Logs | twitter | youtube | sync
Αξίζει να διαβάσετε: σπουδαία κείμενα άλλων bloggers

Ελλάδα, μια τριτοκοσμική χώρα....


Σε έναν κόσμο που δραματικά αλλάζει,  εμείς συνεχώς βουλιάζουμε...

Ανυπόληπτοι, αναξιόπιστοι,διεφθαρμένοι

δέσμιοι διαχρονικών αγκυλώσεων... 
γραφειοκρατία--οικογενειοκρατία--κομματισμός η διακυβέρνηση
δανεικά--λιτότητα--καρτέλ το μοντέλο ανάπτυξης
φροντιστήρια--ιδιωτική υγεία το κοινωνικό μας κράτος
 
Μα καλά, αυτή η χώρα είναι ευρωπαϊκή....
 
Τα τρία κακά της μοίρας μας:  
  • Διοικητική δομή σοβιετικού τύπου...
Ένα τερατώδες κράτος, με δεκάδες υπηρεσίες. Πολυνομία και ρουσφέτια. Διαπλοκή και ανομία. Διακομματική συνενοχή και αυθαιρεσία. Κάθε υπουργός με το τσιφλίκι του , κάθε συνδικαλιστής με τους ταγούς του.

Τρεις πολιτικές οικογένειες να κυβερνούν τον τόπο εδώ και δεκαετίες. Δύο κόμματα να εναλλάσσονται στην εξουσία. Τάζουν μεταρρυθμίσεις, υλοποιούν απορυθμίσεις, με τη μέθοδο του "ράβε ξήλωνε" σε όλα τα προηγούμενα νομοσχέδια.
  •   Οικονομική δομή τρίτου κόσμου
Χωρίς βιομηχανία, με μεγάλο ποσοστό απασχόλησης στη γεωργία και κτηνοτροφία, ενεργειακά εξαρτημένοι.  Χώρα υπηρεσιών, ασκώντας πολιτική με δανεικά. Με τεράστιο δημοσιονομικό χρέος, με ταχέως αυξανόμενο έλλειμμα και με αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο. Εισάγοντας πολλά, παράγοντας- εξάγοντας ελάχιστα. 

Γηρασμένος πληθυσμός, άδεια ταμεία και συντάξεις, που αδυνατεί να καλύψει ο προϋπολογισμός. Ανεργία στα ύψη. Υποαπασχόληση και γενιά των 700 ευρώ.

Σήμερα έχουμε ύφεση, χθες είχαμε ανάπτυξη. Αλλά η λιτότητα παραμένει. Πολίτες να πληρώνουν δεκάδες έμμεσους φόρους και δυσβάσταχτες έκτακτες εισφορές Με τις επιχειρήσεις να μετακυλύουν το κόστος στους καταναλωτές. 

Με τις τιμές να προαποφασίζονται(=καρτέλ). Ο ορισμός της διατίμησης ... όχι από το κράτος, αλλά από τις ίδιες τις επιχειρήσεις!!! Ποιος υγιής ανταγωνισμός, ποιες αρχές προστασίας του καταναλωτή και ποια ελεύθερη αγορά... 
  • Κοινωνική πολιτική οθωμανικής--φεουδαρχικής αντίληψης (χρωστάτε, δε σας χρωστάμε)
Κεφαλικοί φόροι χωρίς αντίκρισμα και κοινωνική ανταπόδοση. Παιδιά να μαθαίνουν γράμματα στο φροντιστήριο, δημόσια σχολεία υποχρηματοδοτούμενα. Ξένες γλώσσες--αθλητισμός--υπολογιστές από ιδιώτες με ανύπαρκτα δωρεάν, δημόσια κρατικά πτυχία πιστοποίησης. 

Εισοδηματική αφαίμαξη και στην υγεία. Χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, ράντζα και αναμονές. Ωθούν τον κόσμο στην ιδιωτική υγεία και ιδιωτική ασφάλεια ζωής.

Με συντάξεις πείνας. Χωρίς χώρους αναψυχής και πάρκα, με ιδιωτικές παραλίες και αυθαίρετα. Χωρίς πρόνοια για το φτωχό, τον ανάπηρο, τον αναξιοπαθούντα. 

Μα καλά, αυτή η χώρα είναι ευρωπαϊκή....
Φευ! Κουράστηκα...... 
Δε ζητάμε το ανέφικτο, απαιτούμε το στοιχειώδες!

Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού.....  
Στο περιθώριο μάς βάζετε, στο περιθώριο θα βρεθείτε.....

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Eθελοντισμος