istopolitia

Η Istopolitia ξεκίνησε χωρίς σκοπό.
Τι σημασία έχει ποιος είμαι, ο Γαληνός είναι πιο κοντά σε αυτό που θα έπρεπε να είμαι...

Θα με βρείτε κι εδώ: Alter Logs | twitter | youtube | sync
Αξίζει να διαβάσετε: σπουδαία κείμενα άλλων bloggers

13 Μαΐου 2009 | 0 comments |

Αξίζει να διαβάσετε

Η δημοσιονομική ενοποίηση δεν είναι πολιτικά βιώσιμη, επειδή κανείς δεν θέλει να πληρώσει για τους άλλους, ειδικά όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βομβαρδίζουν με το μήνυμα ότι οι άλλοι είναι τεμπέληδες, ελάχιστα παραγωγικοί, και ότι «γι' αυτό φταίνε οι ίδιοι». 

Γιατί δε χρειαζόταν σεισμός, για να πεθάνουν χιλιάδες Γιαπωνέζοι...;
Εκτός από τους 34 χιλιάδες Ιάπωνες που αυτοκτονούν κάθε χρόνο, έχουν διαπράξει το απονενοημένο... και 15.000 ξένοι εργαζόμενοι (αυτό κι αν είναι τσουνάμι…)!

psi-action
Η αρχή του τέλους της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα
Από τις προσπάθειες που καταβάλαμε να προστατεύσουμε ή να περισώσουμε ότι απέμεινε από αυτά που δημιουργήσαμε βγαίνουμε χαμένοι, απογοητευμένοι και εξουθενωμένοι.

Ανεμογκάστρι
Το τελεσίγραφο του ΔΝΤ και η κατάρα του χρέους
Από το 1999 έως το 2009 πληρώσαμε μιάμιση φορά το δημόσιο χρέος στους (Ευρωπαίους κυρίως...) δανειστές μας, αλλά στο τέλος χρεοκοπήσαμε.

greekrider
Το μεγάλο κανόνι
Όλα αυτά είναι μόνο για να κερδίσουν χρόνο οι επιβάτες της πρώτης θέσης, να φορέσουν τα σωσίβια και να μπουν στις βάρκες την ώρα που η πλέμπα βυθίζεται μαζί με το καράβι που όλοι οι άλλοι εγκαταλείπουν.

You Pay Your Crisis
Δυο Κείμενα για τη Σοσιαλδημοκρατία
Φρανσουά Μιτεράν,1971,«η επανάσταση είναι πρώτα απ’ όλα ρήξη. Όποιος δεν αποδέχεται αυτή τη ρήξη με την κατεστημένη τάξη, με την καπιταλιστική κοινωνία, αυτός δεν μπορεί να είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος»

greekrider
Οι ακαδημαικές κοινότητες στην Ελλάδα
Συνεπώς, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το στερεότυπο μιας κορεσμένης ακαδημαϊκής αγοράς αλλά με το φαινόμενο μιας αλήτικης καθηγητικής μαφίας

PeopleInAction
Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΦΕΟΥΔΑ
Τα νέα Φέουδα λαμβάνουν μορφή με όχημα την ευέλικτη χρήση της εργατικής δύναμης, μέσα από το πάγωμα ή/και τη μείωση των μισθών με παράλληλη αύξηση των ωρών εργασίας!

maxim
Ο Άνθρωπος-Νούμερο
Ο άνθρωπος με το υψηλότερο νούμερο είναι αυτός που η οικογένεια, το σύστημα και η κοινωνία θέλουν και αποδέχονται, μα για τον άνθρωπο με χαμηλότερο νούμερο αυτοί οι τρεις θα έχουν πάντα μια γκριμάτσα δυσαρέσκειας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Eθελοντισμος