istopolitia

Η Istopolitia ξεκίνησε χωρίς σκοπό.
Τι σημασία έχει ποιος είμαι, ο Γαληνός είναι πιο κοντά σε αυτό που θα έπρεπε να είμαι...

Θα με βρείτε κι εδώ: Alter Logs | twitter | youtube | sync
Αξίζει να διαβάσετε: σπουδαία κείμενα άλλων bloggers

Ελληνική Iθαγένεια, Μια πρώτη ματιά...

ελληνική σημαίαΈλληνας γίνεσαι και γεννιέσαι,

Τα Χριστούγεννα, με την παρέα μου, συχνάζαμε σε ένα καινούριο μαγαζί. Πολύ ζεστό και παρεΐστικο. Έγινε αμέσως το στέκι μας. Εκεί γνωρίσαμε 2 ωραίες σερβιτόρες. Εθνικότητα-Καταγωγή... Αλβανία. Γεννημένες εδώ, 2ης γενιάς.

Φαινόταν απίστευτο, ήταν σαν κι εμάς…. Τι να πεις μετά για εθνική ομοιογένεια και για αρχαίο ελληνικό αίμα…. ή για τις μίξεις που υποστήκαμε στα βάθη των αιώνων..

Κανείς δε θέλει να το παραδεχτεί, μας βολεύει το ψέμα, αλλά αυτό ακριβώς το ψέμα είναι πηγή μυριάδων κακών στον τόπο μας…

Μιλούσα με έναν φίλο μου αστυνομικό.
Μου έλεγε για μια συνέντευξη ενός διάσημου νέγρου τραγουδιστή. Μιλούσε άπταιστα ελληνικά! Καλύτερα κι απ’ τα δικά μας… Κι εμείς οι Έλληνες τον αντιμετωπίζουμε στον δρόμο με γιο μεν (έλεος..)

Ποιον να πείσεις για τη δύναμη της γλώσσας και για την κοινή κοινωνική ταυτότητα που γεννά η χρόνια ειρηνική διαπολιτισμική συνύπαρξη.


Οι ίδιοι που φωνάζουν για αλλοίωση της γλώσσας, είναι κι εκείνοι που αρνούνται να αποδεχτούν τέτοιους ανθρώπους…
Εκείνοι που αντιδρούν στη συρρίκνωση του γένους, είναι αυτοί που πρώτοι περιχαραρακώνουν και απομονώνουν την ελληνική κοινωνία...

Ποιος θα σε πιστέψει…
Προκρόυστες-θύματα μιας κοντόφθαλμης ιδεολογίας…
όπως και πολλοί από εμάς- τους ‘διαφορετικούς.’


Θέλουμε οι μετανάστες (νόμιμοι) να έχουν πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα;
Υποστηρίζω πως ναι! Κάθε σοβαρό σύγχρονο κράτος έχει υποχρέωση (και κέρδος..) να χορηγεί αυτά τα δικαιώματα. Σε Έλληνες και μη πολίτες.. Είτε αυτό το βαφτίζουμε υπηκοότητα είτε ιθαγένεια..

Φοβόμαστε μην απωλέσουμε την εθνική μας ομοιογένεια;
Συμφωνώ.. Κι εγώ το φοβάμαι..
Αλλά η έννοια του Έλληνα υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είτε έχουμε έθνος κράτος( και άρα αναφερόμαστε σε εθνικά σύνορα και Έλληνες Πολίτες) είτε έχουμε πόλεις- κράτη είτε αυτοκρατορίες-φεουδαρχίες (Βυζάντιο- Οθωμανοί).

Ανησυχείτε ακόμα μήπως χαθεί το ελληνικό στοιχείο ή έστω αλλοιωθεί… σε μια σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία και σε έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο.

Κοιτάξτε τότε την πορεία των Ελλήνων στα βάθη των αιώνων και θα έχετε την απάντηση σας…
Κοιτάξτε και τα σύγχρονα δυτικά κράτη και θα φτάσετε πιο κοντά στην αλήθεια.
Τέλος, αναρωτηθείτε για την πορεία της ανθρωπότητας από την πρώτη Εύα (που δεν ήταν μία, ήταν 10000 και που δεν ήταν λευκή αλλά μαύρη..) και ίσως συμφιλιωθείτε με το διαφορετικό...


Ο ελληνικός πολιτισμός πρέπει να αναπνεύσει. Για να ξαναγίνει αυτό που ήταν!
Οι Έλληνες πρέπει να προοδεύσουν (πολιτισμικά και οικονομικά) για να έχουμε πάλι όσα μας αξίζουν.

Η ομαλή ένταξη, η μη περιθωριοποίηση και η κοινωνική συμβίωση των νομίμων και μόνιμων μεταναστών είναι το ζητούμενο. Όχι η πλήρης άρνηση της πραγματικότητας, που οδηγεί βέβαια σε γκετοποιήσεις γειτονιών, σε οικονομική εκμετάλλευση των εργαζομένων, σε ανεργία και κοινωνικές εκρήξεις.


Σας μίλησα για μια κοινή κοινωνική ταυτότητα! Με την εθνική συλλογική ταυτότητα τι γίνεται?
Μα ακριβώς αυτό το λάθος κάνουν οι υπερ-πατριώτες,
Η δημιουργία μιας ομαλής, ειρηνικής κοινωνικής συνύπαρξης, είναι βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της εθνικής ελληνικής συνείδησης, όχι το αντίθετο...

Φανταστείτε μια Ελλάδα χρεοκοπημένη με αγεφύρωτες κοινωνικές συγκρούσεις και περιθωριακές ομάδες...Το αποτέλεσμα; Η μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό, η συνεχής λαθρομετανάστευση στο εσωτερικό και η έκπτωση του πολιτιστικού μας επιπέδου. Με άλλα λόγια, οι Έλληνες εκτός και οι αλλογενείς εντός... Διάλυση δηλαδή του έθνους, μια εικόνα που δεν απέχει και πολύ από τη σημερινή πραγματικότητα...


Υπερβείτε τον εαυτό σας, σπάστε τα κοινωνικά τοίχη, αγκαλιάστε το διαφορετικό. Καμία λοιπόν ανοχή στην παράνομη μετανάστευση, ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες.

Τα παιδιά 2ης και 3ης γενιάς το δικαιούνται! Εχθρός δεν είναι οι ξένοι,
Εχθρός ήταν πάντα ο εαυτός μας……

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Eθελοντισμος