istopolitia

Η Istopolitia ξεκίνησε χωρίς σκοπό.
Τι σημασία έχει ποιος είμαι, ο Γαληνός είναι πιο κοντά σε αυτό που θα έπρεπε να είμαι...

Θα με βρείτε κι εδώ: Alter Logs | twitter | youtube | sync
Αξίζει να διαβάσετε: σπουδαία κείμενα άλλων bloggers

ΔΝΤ, Ωραία.... και τώρα τι κάνουμε;

ο δρόμος μας
Το Δ.Ν.Τ. κοντά μας...

Τις τελευταίες εβδομάδες αναζητώ κείμενα στο διαδίκτυο που θα αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές μας, που θα προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τους τόνους μονότονης μιντιακής παρα-πληροφόρησης, που θα αποτελούν, γιατί όχι, μια εναλλακτική λύση...

Μάταια... Σιωπή παντού...
Αποτέλεσμα της μεγάλης πολιτισμικής κρίσης που βιώνουμε... (Αλήθεια, το Χόλιγουντ, είναι το ΔΝΤ του πολιτισμού...)

Ίσως πάλι, δεν έψαξα καλά.
Ίσως, αυτό είναι που σφοδρά επιθυμώ: τη σιωπή, γιατί μπορεί να προμηνύει την ώρα της "μεγάλης μάχης" που θα ακολουθήσει! Μια μάχη απελευθέρωσης από την οικονομική χούντα των ελλειμμάτων, που μας επέβαλαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης(μετά το 78'). Μια ευκαιρία σύναψης ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού συμβολαίου. Μια δυνατότητα, οικονομικής, πολιτισμικής και πνευματικής αναγέννησης... Όλες οι ιδεολογίες κι όλα τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, στην κάμινο της Ιστορίας.. Κι όποιος κερδίσει!

Μπερδεύω πάλι την επιθυμία με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, δεν περιμένει. Υπάρχουν μεγαλο-επενδυτές, που τζογάρουν στη χρεοκοπία μας.. Υπάρχουν κράτη (USA-Αγγλία..), που επιθυμούν τη διάλυση/υποχώρηση του Ευρώ, για να εξασφαλίσουν περισσότερα κεφάλαια (Κίνα-Άραβες) για τη χρηματοδότηση των δικών τους ελλειμματικών οικονομιών. Και υπάρχουν ευρωπαϊκά κράτη (Γερμανία) που κερδίζουν από την πτώση του ευρώ, γιατί αυξάνουν τις εξαγωγές τους.


Σ' αυτό το οικονομικό σκηνικό, ένα αδύναμο, χρόνια διεφθαρμένο και σπάταλο κράτος, εμφανίζει έλλειμμα 13,5%-14% κι ένα τεράστιο χρέος. Η Ελλαδίτσα μας.. Που νόμιζε ότι βρήκε την κότα με το χρυσό αυγό...

Η Ελλάδα, αν άμεσα δε δανειστεί, δε θα 'χει  να πληρώσει συντάξεις-μισθούς τον Μάιο. Κι αν δε δανειστεί το καλοκαίρι, πάλι θα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.. Το φθινόπωρο; Με τα επιτόκια δανεισμού στα ύψη (8%..), είναι ήδη χρεοκοπημένη... Το χειρότερο; και με χαμηλά επιτόκια, πάλι είμαστε εν δυνάμει χρεοκοπημένο κράτος. Γιατί το έλλειμμα τρέχει και το χρέος συνεχώς διογκώνεται.. Γιατί το ΕΥΡΩ, δημιουργεί επιπλέον χρέος(εμπορικό ισοζύγιο), χαμηλή ανταγωνιστικότητα και άρα ανεργία..(Σαμαρά, μ' ακούς...). Ακόμα χειρότερο; Η Αριστερά δεν καθοδηγεί τις εξελίξεις.. δεν έχει κάτι να πει... Ψελίζει μόνο περί επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους (ΣΥΡΙΖΑ) ή περί σοσιαλιστικού, κρατικού, συγκεντρωτικού, μετασχηματισμού της οικονομίας (ΚΚΕ).

Δε λένε την αλήθεια..
Οι προτάσεις τους, θα έριχναν το βιωτικό μας επίπεδο κατά 80% και τους μισθούς στα 200 ευρώ.. "Ε και, ο αντίλογος τους. Με το ΔΝΤ, εκεί θα φθάσουμε."


Συνεπώς, τι κάνουμε;;
Βραχυπρόθεσμα,
αναζήτηση ενέσεων ρευστού ώστε να μην πεινάσουμε. Το ΠΑΣΟΚ, επέλεξε οδηγό το ΔΝΤ, εξασφαλίζοντας, προσωρινά, γρήγορο, σίγουρο και φθηνό δανεισμό. Η Αριστερά, προτείνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ή εθνικοποιήσεις. Και τα δύο, θα ρίξουν δραματικά τα εισοδήματα μας. Μαγική επιλογή, δεν υπάρχει.. Αλλά και τα δύο είναι προσωρινά.

Μεσομακροπρόθεσμα,
αλλαγή του οικονομικού μας μοντέλου: Η λύση, για μένα, πρέπει να έχει ένα και μόνο στόχο. Την οικονομική ανεξαρτησία.. Όσο παραμένουμε στο Ευρώ, τόσο τα πράγματα θα χειροτερέψουν.. Η ΟΝΕ, είναι ο νεκροθάφτης της βιομηχανικής μας ανάπυξης. Είναι συνυπεύθυνη για την εγκληματική συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και την επακόλουθη αύξηση των εισαγωγών κρέατος-λαχανικών(..) Είναι το εμπόδιο στην αναζήτηση μιας βιώσιμης, ανεξάρτητης οικονομίας.

Το ΔΝΤ, με τα λογιστικά του παιχνίδια, θα μας βυθίζει περισσότερο στην κρίση, γιατί αφ' ενός, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα δημοσιονομικά και όχι αναπτυξιακά, αφ' ετέρου, θα μας εγκλωβίσει στη δίνη της νεοφιλελεύθερης- βορειοαμερικανικής πολιτικής. Η τελευταία, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα από μια εξαγγελία  χρεοκοπίας...


Γιώργο, εντούτοις σε καταλαβαίνω.. Δεν το διάλεξες. Εσύ από την Ευρώπη απαίτησες κηδεμονία.. Δεν αλλάζεις εύκολα ιδιοκτήτη.. Η Ευρώπη, έδειξε την αλληλεγγύη της... Μας εγκατέλειψε...


Συνεπώς, Γιώργο μου, παρά τα πολλά πρόσφατα λάθη σου και τις μεγάλες πολιτικές αστοχίες σου, πες τους: "Στο διάολο!". Γιατί στο λένε οι ίδιοι και γιατί θα σε αναγκάσουν να πηδήξεις το καράβι του ΕΥΡΩ, έστω και προσωρινά..
Κάνε μια φορά, πρώτος την κίνηση.. Δραχμή, υποτίμηση, φτώχεια, εξαθλίωση, αλλά μελλοντικά, χτίσιμο της Ελλάδας από την αρχή και καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.


Μέλλον οικονομικά και εθνικά ανεξάρτητο.
Κι ας ζούμε με ελάχιστα.. Τουλάχιστον, θα είμαστε υπερήφανοι!
Έλληνες Συμπολίτες, το θέλουμε?

2 comments:

Volvox είπε...

Αγορίνα μου μου τα χάλασες στο τέλος περί δραχμής... Περίμενα αλλη αντιμετωπιση απο σενα, αλλα χαίρομαι που συμφωνούμε στα περί πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Αλλη μια οινοκατανυξη θα σε βοηθήσει να αναδιαλογιστείς το πρόβλημα και ενδεχομένως να καταλήξεις σε άλλο συμπέρασμα... πωπω τί γραφω πιωμένος ο άνθρωπας

Γαληνός είπε...

Σε ζηλεύω..
Εμένα μ'έφαγε η βιβλιοθήκη...

Για την δραχμή δεν έχω καταλήξει.
Περιμένω ένα άρθρο ενός οικονομολόγου, αναλυτή που τον εμπιστέυομαι για να κατασταλλάξω πλήρως και ν ακούσω όλες τις απόψεις!

Κοίτα, μάλλον η πιο ρεαλιστική, με το μικρότερο δυνατό κόστος, πρόταση είναι: στάση πληρωμών και παραμονή στο ευρώ. Κι αναδιαπραγματευόμαστε του χρέους.
Αλλά να μην πάρουμε αυτά τα 110 δις.. Είναι καταστροφή..........

Βιβλιοθήκη και πάλι βιβλιοθήκη.. Που καιρός για οινοκαταστάσεις.. Ειδικά μετά το ΔΝΤ..........

Δημοσίευση σχολίου

Eθελοντισμος